Entry: Förberedelser Sunday, January 15, 2006Vi har arbetat i två veckor nu. Två veckor av ostrukturerade förberedelser.

Jag promenerar till jobbet varje morgon. Det tar en timme att gå och jag har ett fult märke på vänster häl som påminner mig om att jag fått ett skavsår i veckan på exakt samma ställe. Men det är en uppfriskande, om än periodvis smärtsam, promenad. Och jag hinner lyssna på massor med musik. Det känns överlag hälsosamt och bra.

Det har anlitats hjälp från Arbetscenter, och även om det är kompetent folk som dyker upp, så är de ett stressmoment för oss. De gör det de ska och mer därtill. Kommer med förslag och tips som förvisso är i all välmening, men som bara förvirrar oss ytterligare och tvingar oss att lägga energi på oväsentligheter, som om barnens klädhyllor skall sitta på 90 eller 92 centimeters höjd, när vi borde sitta och diskutera hur och vad vi egentligen skall göra med barnen i vår.

Jag har gömt mig bakom datorn en stor del av de senaste dagarna, och försökt att inte ta del av de långa diskussionerna om saker som ovanstående. Men det är närmast omöjligt.

Vi har också suttit med kataloger från Brio, Skrivab och ABA för att beställa material. Det är roligt, men svårt. Vi får inte beställa utematerial, och eftersom barnen är så små, vill vår chef heller inte att vi beställer material för barn över tre år. Men om ett halvår eller så, är ganska många av våra barn i den åldern - och vi har inga garantier för att vi då får några pengar för att ordna material för dem. Men så ser det väl ut i verkligheten, antar jag...

Jag skall försöka skriva ihop lite reflektioner över det här med läroplanens betydelse för vårt arbete kontra intresset från våra överordnade för att förmedla läroplanen till föräldrarna. Jag föreslog att varje föräldrapar skulle få läroplanen, så att de kunde jämföra våra tolkningar med den och kanske göra egna tolkningar. Men det var ingen bra idé, tyckte chefen - det är ändå ingen som läser den, sade hon...

Det luktar som ett uppdrag för "I statens tjänst"! Wink

-Janne

   0 comments

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments