I STATENS TJÄNST

I Statens tjänst var en kritisk, ifrågasättande och lätt filosofisk blogg om förskolan i synnerhet och skolan i allmänhet. Här funderade, reflekterade och diskuterade jag min identitet och yrkesroll som lärare/pedagog - samtidigt som jag försökte bidra till att skapa en mer nyanserad bild av skola/förskola än den som skildrades (och fortfarande skildras) i media.

Idag är bloggen nedlagd/flyttad till Lancefestivalen istället.

Nödvändig information: Den här sajten använder sig av s.k. "cookies", och allt material som finns att läsa här är upphovsrättsskyddat enligt "Creative Commons"... /Janne


<< January 2006 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
rss feed

Tuesday, January 10, 2006
Dagisfröken Janne

Idag var det opponering/ventilering av min uppsats. Det gick bra. En del saker måste rättas till (man blir aldrig klar, helt enkelt), men på det stora hela var både opponent och examinator nöjda med mitt arbete. Skönt.

Jag postade också min fallstudie. Vi får väl se hur den tas emot, eftersom jag i sista sekunden bytte inriktining på den och körde ett helt eget race, utan att kolla med min kursledare. Men det är faktiskt inte så noga. Funkar det inte, får jag väl skriva om den eller så. Det är inte särskilt bråttom med de poängen längre.

Arbetet med att starta vår nya avdelning, som kommer att gå under namnet "Verksta'n", skrider sakta framåt. Vår rektor har till vår glädje varit ledig i två dagar, så vi har fått ganska mycket gjort, tycker jag. Vi blir så hämmade när hon är där, även om hon menar väl. Just nu jobbar jag med ett välkomst-/informationshäfte till föräldrarna. Det är märkligt hur mycket man upptäcker att man inte har en aning om!

Två av barnen hade smygpremiär idag, då deras föräldrar ville komma och se hur det ser ut i lokalerna. Det var roligt! Vi kom igång och började leka och jag fick bra kontakt med båda barnen, tycker jag. Och jag sade att de kunde kalla mig "fröken". (Det är ett känsligt ämne, har jag fått för mig. Män i skolan skall inte kallas "fröken" - fastän det är det vi är. Dumt. Och jag säger "dagis" - det är banne mig en dödssynd i vissas öron!) "Dagisfröken Janne". Jag tycker att det låter bra.

-Janne


Posted at 20:03 by Janne

 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments
Previous Entry Home Next Entry